FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE * ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Τους τελευταίους μήνες έχουμε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με το πιο βάρβαρο επεισόδιο ενός πολέμου δεκαετιών. Η κορύφωση του ισραηλινού απαρτχάιντ, απλώνεται πέρα από τη γάζα, μέχρι τη δυτική όχθη. Και αυτή είναι η στιγμή που αποκαλύπτεται με τον πιο έκδηλο τρόπο όχι μόνο η βαναυσότητα ενός βαθιά μιλιταριστικού κράτους -του μεγαλύτερου εργαστηρίου φασισμού- αλλά και όλη η χυδαιότητα της «δημοκρατικής» Δύσης μέσα από την διαρκή υλική και ιδεολογική της υποστήριξη στη γενοκτονία.

Την ίδια στιγμή σε ιδρύματα από τις πολιτείες της Αμερικής μέχρι και την κεντρική Ευρώπη, πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες  βραχυκυκλώνουν την εύρυθμη λειτουργία πανεπιστημιακών χώρων, καταλαμβάνοντας τους και προτάσσοντας την παύση αυτής της αγαστής συνεργασίας Δύσης-Ισραήλ, μέσω εταιρειών, φορέων κτλ. ενάντια στην γενοκτονία και το απαρτχάιντ στην Παλαιστίνη.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια χρόνια τώρα φροντίζουν να συντηρούν και να αναπαράγουν τις σχέσεις τους με την πολεμική μηχανή. Το ΕΜΠ συγκεκριμένα τρέχει ερευνητικά προγράμματα που δουλεύουν για την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται για την φύλαξη υδάτινων και χερσαίων συνόρων, την επιτήρηση, την καταγραφή και εν τέλει τη διαχείριση μεταναστών και μεταναστριών εντός και εκτός των ελληνικών εδαφών. Τον Οκτώβριο λοιπόν, παράλληλα με την αρχή των επιθέσεων του Ισραήλ στην Γάζα, το ΕΜΠ υπέγραψε τη συνεργασία του με την Intracom Telecom, μέρος ελληνικών εταιρειών της πολεμικής βιομηχανίας εξαγορασμένη από την IAI (Israel Aerospace Industries). Ανέλαβε ερευνητικά που συνδέονται άμεσα με ισραηλινό κεφάλαιο και στρατό. 

Έτσι οι ερευνητές του ΕΜΠ, δεν παράγουν πλέον απλά έξυπνα γκάτζετ, όπως πολλοί θέλουν να φαντάζονται ότι κάνουν τα «έξυπνα μυαλά» των πανεπιστημίων. Αλλά ίσα ίσα, διοχετεύουν γνώση και τεχνογνωσία στους γενοκτόνους. Γνώση και μέσα που αξιοποιούνται από τον ισραηλινό στρατό, πάνω στα σώματα των παλαιστινίων την στιγμή που αυτός τους εξοντώνει συστηματικά.

Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε είναι να σαμποτάρουμε τη γνώση αυτή που παράγεται μέσα από το πανεπιστήμιο στο οποίο βρισκόμαστε και να βάζουμε απέναντί μας όσους  επιλέγουν να την αναπτύσσουν και την διοχετεύουν. Όσους επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια στους ομαδικούς τάφους, τις δολοφονικές φιέστες τους ισραηλινού στρατού και τις επιθέσεις των ισραηλινών εποίκων.

Είμαστε με όσους και όσες αρνούνται να συμμετάσχουν στη γενοκτονία που συντελείται. 

Είμαστε με τους παλαιστίνιους και τις παλαιστίνιες που ενώ τα χάνουν όλα δεν σταματάνε να αντιστέκονται.

Είμαστε στο πλευρό αυτών που όπλο τους είναι οι συνειδήσεις τους.

Ξανά και ξανά και ξανά, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ !

Σχολιάστε

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star